Program


Etnoshop workshop - Fesd meg saját motívumodat!

Etnoshop workshop - Fesd meg saját motívumodat!

Fesd meg saját motívumodat!
Butellák régen és most
Előadás és workshop Monori Anita porcelántervező művésszel és Bodnár Kata muzeológussal
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: november 25. szombat, 10:30

A program időutazásnak ígérkezik a tradicionális és modern pálinkás butellák világába. 
Bevezetőként Bodnár Kata muzeológus mini tárlatvezetésén ismerkedhetnek meg a résztvevők a Néprajzi Múzeum Kerámiaterében található tradicionális pálinkás butykosokkal, illetve ihletet gyűjthetnek a workshophoz is, amelyen majd elkészíthetik a saját tervezésű díszítéseiket a porcelán pálinkás poharaikra. 
 
A téma modern átiratáról, Monori Anita porcelántervező művész/designer fog vetítéssel egybekötött előadást tartani, aki az Etnoshopban is megvásárolható pálinkás készleteiről és zseb palackjainak létrejöttéről fog mesélni. 
Hogyan készültek ezek a kortárs porcelán design tárgyak? Milyen egy öntőforma? Milyen tervezési lépések vannak? Hogyan kapcsolható össze a modern technológia a kortárs kerámia készítéssel? Hogyan készülnek a minták és díszítések? - Ezekre az izgalmas kérdésekre is válaszokat kapunk majd. 
 
Az előadáshoz kapcsolódó workshop alatt, pedig megismerkedhetünk olyan máz feletti dekorációs technikákkal, mint a stencil festés, stuffolás, tollal és ecsettel díszítés. A tervező által készített, díszítetlen porcelán pálinkás poharakra a résztvevők megtervezhetik és megfesthetik a saját mintáikat, melyekhez inspirációként a múzeum műtárgyai és az azokon szereplő motívumok szolgálnak. A workshopon egyszerűen, sütőben égethető festékeket fogunk használni. 

A belépőjegy ára: 8900 ft, mely tartalmaz 1 pár (2 db) - a művész által készített, díszítetlen porcelán pálinkás poharat, a dekoráláshoz szükséges festékeket és az eszközöket, valamint a Monori Anita és Bodnár Kata által tartott vetítéssel egybekötött előadást és mini tárlatvezetést.  

Az ajánlott létszám max.15 fő.  

A program 10 éves kortól ajánlott. 

A program hossza 2-2,5 óra.  

Ajánlatunk


A budapesti Néprajzi Múzeum a világ egyik legkorszerűbb etnográfiai intézménye. Gyűjteményében a közel 225 ezer néprajzi tárgy mellett egyedülálló fényképfelvételeket, kéziratokat, fotókat, népzenei és filmfelvételeket őriz. A magyar népi kultúra felbecsülhetetlen értékű tárgyi emlékein kívül itt található a térség legnagyobb, távoli kontinensek népeinek kultúráját reprezentáló etnográfiai anyaga is.

Magyarországon először lesz látható Claudia Andujar magyar származású fotóművész munkássága, a São Pauló-i Vermelho Galéria közreműködésével

Bemutatkozik a Romani Design és a Néprajzi Múzeum közös kapszula kollekciója Készítsd el saját Romani Design ékszeredet! Személyes történetekkel tűzdelt tárlatvezetés és ékszerkészítő workshop

Ajánló


Hagyományos öltözék és lakás Szöulból. A Szöul Történeti Múzeum kiállítása a dél-koreai főváros történetét és modern mindennapjait teszi átélhetővé, megismerhetővé…

Mézeskalács-sütés /Advent a Néprajziban. Látogatóinkat 2 db ünnepi mézeskalácsuk megsütésében Seregély Mirtill mézeskalács-készítő vezeti.Játékos csalinkázás a Néprajzi Múzeum kiállításaiban családok…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!