Program


Etnoshop workshop

Etnoshop workshop

Butellák régen és most - előadás és workshop Monori Anita porcelántervező művésszel és Bodnár Kata muzeológussal 
Helyszín: Néprajzi Múzeum, Etknow co-working / Szalon

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: augusztus 26. szombat, 14:00

A program időutazásnak ígérkezik a tradicionális és modern pálinkás butellák világába. 

Bevezetőként Bodnár Kata muzeológus mini tárlatvezetésén ismerkedhetnek meg a résztvevők a Néprajzi Múzeum Kerámiaterében található tradicionális pálinkás butykosokkal, illetve ihletet gyűjthetnek a workshophoz is, amelyen majd elkészíthetik a saját tervezésű díszítéseiket a porcelán pálinkás poharaikra. 

 A téma modern átiratáról, Monori Anita porcelántervező művész/designer fog vetítéssel egybekötött előadást tartani, aki az Etnoshopban is megvásárolható pálinkás készleteiről és zseb palackjainak létrejöttéről fog mesélni. 

Hogyan készültek ezek a kortárs porcelán design tárgyak? Milyen egy öntőforma? Milyen tervezési lépések vannak? Hogyan kapcsolható össze a modern technológia a kortárs kerámia készítéssel? Hogyan készülnek a minták és díszítések? - Ezekre az izgalmas kérdésekre is válaszokat kapunk majd. 

 Az előadáshoz kapcsolódó workshop alatt, pedig megismerkedhetünk olyan máz feletti dekorációs technikákkal, mint a stencil festés, stuffolás, tollal és ecsettel díszítés. A tervező által készített, díszítetlen porcelán pálinkás poharakra a résztvevők megtervezhetik és megfesthetik a saját mintáikat, melyekhez inspirációként a múzeum műtárgyai és az azokon szereplő motívumok szolgálnak. A workshopon egyszerűen, sütőben égethető festékeket fogunk használni. 

A belépőjegy ára tartalmaz 1 pár (2 db) - a művész által készített - díszítetlen porcelán pálinkás poharat, a dekoráláshoz szükséges festékeket és az eszközöket, valamint a Monori Anita és Bodnár Kata által tartott vetítéssel egybekötött előadást és mini tárlatvezetést.  

A program 10 éves kortól ajánlott. 

A program hossza 2-2,5 óra.  

Ajánló


A budapesti Néprajzi Múzeum a világ egyik legkorszerűbb etnográfiai intézménye.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!