Program


MÉTA MATINÉ régi

MÉTA MATINÉ régi

Játékos csalinkázás a Néprajzi Múzeum kiállításaiban családok számára.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: november 11. szombat, 10:30

MÉTA MATINÉ = egy lehetőség, hogy töviről-hegyire, alkalomról alkalomra, egyre jobban megismerjétek és élményekkel béleljétek ki a Néprajzi Múzeum kiállítási tereit.

Adventi programok:


·        2023. 12. 03. 14:00-16:00, 16:00-18:00 Adventi MÉTA MATINÉ

Az adventi időszak jelesnapja Szent Miklós ünnepe. Alakját mézeskalács ütőfákban is megformálták. Ki volt ő valójában? Miért ajándékozza meg a gyerekeket? Csak nagy szakállú, piros ruhás Miklós járta a házakat vagy voltak más megformált alakjai is? A mézeskalács illathoz az adventi hangolódást Gulyás Anna, a HolddalaNap zenekar énekesének, a Magyar Zene Háza zenepedagógusának és Szlama László, a Népművészet Ifjú Mestere, Zeneakadémia koboz és citera tanárának muzsikája segíti. Muzsikákkal fényesítjük advent gyümölcseit, hogy aranyalmaként guruljon az ünnep szívünk közepébe! 

A programokra 14.00 – 16.00, 16.00 – 18.00 óra közötti időpontokra lehet jegyet vásárolni, online vagy a pénztárakban. A foglalkozások létszáma korlátozott.


·        2023. 12. 17. 14:00-16:00, 16:00-18:00  Adventi MÉTA MATINÉ

A karácsony elképzelhetetlen mézeskalács nélkül. Látogatóinkat 2 db ünnepi mézeskalácsuk sütésében Seregély Mirtill, mézeskalács készítő segíti. Az ünnepi mézeskalácsokat kortárs hazai faragók által készített mézeskalács ütőfákkal mintázhatják, amely a legrégebbi mézes készítési technika. A sütés közben felszálló mézes illatot zenével, énekkel is fűszerezzük! A „zenei fűszert” Krajcsó Bence, a Népművészet Ifjú Mesterének citerajátéka adja.

A programokra 14.00 – 16.00, 16.00 – 18.00 óra közötti időpontokra lehet jegyet vásárolni, online vagy a pénztárakban. A foglalkozások létszáma korlátozott.

Ajánlatunk


A budapesti Néprajzi Múzeum a világ egyik legkorszerűbb etnográfiai intézménye.

A Néprajzi Múzeum Erdős Kamill, az „álruhában járó legendás kutató” munkásságát bemutató Istennel talállak, testvérem! – Cigány történetek című időszaki kiállításához kapcsolódóan egyedülálló programsorozatot hirdet. A kiállításban a párhuzamos valóságok témája a roma/cigány közösségek ábrázolásának vonatkozásában jelenik meg.

Ahol a nézőpont és a közelítés valódi élmény

Ajánló


Mézeskalács-sütés /Advent a Néprajziban. Látogatóinkat 2 db ünnepi mézeskalácsuk megsütésében Seregély Mirtill mézeskalács-készítő vezeti.Játékos csalinkázás a Néprajzi Múzeum kiállításaiban családok…

A cigány közösségekben „álruhában járó” legendás kutató, a „szőke cigány”, azaz Erdős Kamill (1924-1962) etnográfus, nyelvész alig ismert fényképei, a…

Hagyományos öltözék és lakás Szöulból. A Szöul Történeti Múzeum kiállítása a dél-koreai főváros történetét és modern mindennapjait teszi átélhetővé, megismerhetővé…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!