Program


Zoom - Perspektívaváltás - A Change in Perspectives
3

Zoom - Perspektívaváltás - A Change in Perspectives

A budapesti Néprajzi Múzeum a világ egyik legkorszerűbb etnográfiai intézménye. Gyűjteményében a közel 225 ezer néprajzi tárgy mellett egyedülálló fényképfelvételeket, kéziratokat, fotókat, népzenei és filmfelvételeket őriz.

Aktuális időpontok


március 31. péntek

április 1. szombat

április 2. vasárnap

április 6. csütörtök

április 7. péntek

április 8. szombat

április 9. vasárnap

április 10. hétfő

április 12. szerda

április 13. csütörtök

április 14. péntek

április 15. szombat

április 16. vasárnap

április 19. szerda

április 20. csütörtök

április 21. péntek

április 22. szombat

április 23. vasárnap

április 26. szerda

április 27. csütörtök

április 28. péntek

április 29. szombat

április 30. vasárnap

ZOOM

A kiállítás egyedi perspektívából tekint a múzeumi gyűjteményre, és játékos megközelítések segítségével mutatja be a tárgycsoportokat és az egyes tárgyakat. A kurátorok zoomolnak, felborítanak, feldarabolnak, kifordítanak, összekevernek. Közel 700, a Néprajzi Múzeum sokszínűségét izgalmasan, újszerű formában bemutató tárgy mellett új összefüggésbe kerül például a világon fellelhető legrégebbi, 1673-as székelykapu s a Néprajzi Múzeum egyik legnagyobb tárgya, az egyetlen fatörzsből

faragott, 7 méteres bödönhajó.

 

KERÁMIATÉR

Az épület főlépcsője mellett mintegy 4000 műtárgyat felvonultató lenyűgöző kiállításban és látványtárban a kerámia tárgyak a múzeum magyar és nemzetközi gyűjteményeiből kerülnek bemutatásra. A nyitvatartási időn túl is látogatható, ingyenesen. Aki végigböngészi a tárgyakat, benyomást nyer a múzeumi gyűjtőszenvedélyről, a tudományos feldolgozómunkáról és arról a végtelen számú témáról, amely a múzeumi tárgyakon keresztül tanulmányozható.

 

Méta tér

A MÉTA a Néprajzi Múzeum egyedülálló, interaktív közösségi tere. Szabadon birtokba vehető: itt elbújhattok, olvashattok,  filmet nézhettek, megbeszélhetitek az élményeiteket egymással. És amíg aktívan, vagy passzívan kikapcsolódtok, az elektronikus  

eszközeitek is feltöltődhetnek. Itt bárki dolgozhat, tanulhat, informálódhat, kérdéseket tehet fel és válaszok után kutathat. Egy hely, ahol együtt játszhattok, ki- és felpróbálhattok dolgokat, majd fotózhattok, közösen alkothattok, de alkalmanként előadások, foglalkozások, szimpóziumok, rendezvények részesei is lehettek.  

 

Ajánló


A budapesti Néprajzi Múzeum a világ egyik legkorszerűbb etnográfiai intézménye.

Játékos csatangolások a Néprajzi Múzeum kiállításaiban gyerekeknek és/vagy kísérőiknek

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!